Fiskarkveld – en uformell møteplass

Fiskarkveld – en uformell møteplass

I oktober samlet vi 116 deltakere til Fiskarkveld på Atlanterhavsparken Akvarium og Vitensenter. Medarrangører var Marint Kompetansesenter, Fiskebåt Vest, Møre og Romsdal Fiskarlag, Surofi og Norges Sildesalgslag. Hovedmålet med samlingen var å skape en uformell, faglig og sosial møteplass for fiskere og ansatte i rederiene, på tvers av ulike typer fiskeri og stillinger.

Faglig og sosialt program
Kvelden hadde et variert program. Marint Kompetansesenter inspirerte fiskerne til å ta kvalitetskurs, bøtekurs, fagbrev og andre relevante kurs for å øke, og dokumentere, sin kompetanse. Fiskerne og rederiene ble dessuten oppfordret til å ta godt vare på og følge opp lærlingene de hadde om bord.

Videre ble trender og fremtidsutsikter for fiskeriåret 2021 presentert av Finn Arne Egeness, Sjømatanalytiker i Nordea. Administrerende direktør ved Atlanterhavsparken Akvarium og Vitensenter, Tor Erik Standal, ga innblikk i utviklingen av akvariet, og deltakerne fikk utforske akvariet og spesielt de nye marine vitensenterutstillingene «Å leve i havet» og «Norge som havnasjon» som åpnet 1. september 2021.

Det ble servert ulike retter av sjømat som lokale rederier og produsenter hadde levert råvarene til. Ved å få oppleve nye matretter, og se hvilke muligheter som ligger i å få til økt verdiskaping av marint råstoff, ønsket vi å gjøre fiskerne enda litt stoltere av råvarene de bringer i land.
Til å underholde oss under kveldens middag hadde vi hyrt inn Ørjan Liavåg. I tillegg til å være komiker og musiker, er han en meget dyktig og rutinert konferansier og toastmaster, og stemningen var meget god.

Overgikk deltakernes forventninger
Vi har gjennomført en deltakerevaluering og tilbakemeldingene viser at hundre prosent av de som svarte både ønsker å delta på et slikt arrangement neste år, og at de vil anbefale Fiskarkvelden til kollegaer. Det var meget gode tilbakemeldinger på både det faglige og sosiale programmet, og 45 prosent mente at Fiskarkvelden stod til forventningene mens 55 prosent mener at arrangementet overgikk forventningene.

Ny Fiskarkveld i 2022
Arrangørene var også veldig fornøyde med arrangementet totalt sett, både med Atlanterhavsparken Akvarium og Vitensenter som ramme for Fiskarkvelden, og med det faglige og sosiale innholdet. Det er stemning for å arrangere en ny Fiskarkveld neste år.