Webinarserie om ESG – strenge krav, men også store muligheter
I ESG-webinar nummer tre får du vite hva Vartdal plast, her ved Jan Endre Vartdal, tenker om ESG. Han blir intervjuet av kommunikasjonssjef i ÅKP, Elisabeth Solvang.

Webinarserie om ESG – strenge krav, men også store muligheter

ESG er tre bokstaver din bedrift ikke kan la være å forholde seg til. Gjennom flere webinarer har vi hatt ABC i ESG.

For en virksomhet handler ESG om bærekraft og om hvordan selskapets produkter og tjenester bidrar til bærekraftig utvikling. ESG står for «Environmental, Social and Governance», og kan oversettes til norsk som miljø, samfunnsansvar og selskapsstyring.

Noe bedriften din må forholde seg til
Nå er det slutt på grønnvasking. EU vil gjøre det dyrere å forurense, billigere å være grønn og lettere å skille mellom grønnvasking og reell bærekraft. Dette er noe din bedrift må forholde seg til i årene fremover. For de største selskapene trår det en frist i kraft allerede 1. januar 2022.

Bærekraftige investeringer
Det pågår en stille revolusjon innen bærekraftig finansiering. I finansmarkedene ser vi at veksten i grønne obligasjoner øker kraftig. I EU legges nå siste hånd på de nye klassifiseringsreglene, taksonomien som bestemmer hva man kan definere som bærekraftige investeringer.

Dyrere lån
Taksonomien ventes å påvirke alt fra prisingen av selskaper, tilgang på kapital og prisen på lån. Norske bedrifter må derfor være forberedt på å føre regnskap og kommunisere ærlig om klimaavtrykk, sosiale og forretningsetiske forhold i virksomheten.

Kan gi konkurransefortrinn
ESG handler altså om regler og krav, men samtidig kan man se på ESG i et mulighetsperspektiv. Å stå i front kan gi din bedrift et konkurransefortrinn. Dette fokuserer vi særlig på i ett av webinaret.

Webinarene
Her ser du de webinarene i serien, som var et godt samarbeid med klyngebedrifter, Sparebank 1 SMN og Fremtidslaben i Ålesund.

Se webinarene her.